23.2.2014
Pohja:
80 g voita
200 g taloussuklaata (sekaan voi laittaa myös valkosuklaata)
2 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
3 kananmunan valkuaista
Kuorute:
n. 100g voita
400g taloussuklaata (sekaan voi laittaa myös valkosuklaata)
Päällä valkosuklaarouhetta
Pohjaan, kuorutteeseen tai päälle voi lisätä Marianne crush-rouhetta niin kakusta tulee hieman raikkaampi.
Kun pohja on jäähtynyt irroita se varovasti irtopohjavuuasta ja siirrä hieman suurempaan reunalliseen vuokaan esim. 26cm piirakkavuokaan.
Tee kuorute: Sulata voi kattilassa ja lisää siihen paloiteltu suklaa. Sulata suklaa kuuman voin sekaan ja kaada seos pohjan päälle. Seosta tulee olla niin paljon, että sitä riittää reippaasti reunoille sekä päälle.
Muuttelemalla voin määrää kuorutteesta saa löysemmän tai paksumman. Itse tein suht juoksevan kuorutteen jotta se valui melkein itsestään ympäriinsä.
Ripottele päälle valkosuklaarouhetta (tai Marianne crush-rouhetta).
Laita kakku jäähtymään jääkaappiin. Mitä pidempään kakkua pitää kylmässä sitä kovemmaksi kuorute tulee.
Kakku on erittäin täyteläinen joten sen kanssa kannattaa tarjoilla jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tämä kakku on varma valinta, kun suklaanhimo iskee voimalla. 🙂 Kertomasi ja kakun aineluettelo vakuuttavat minut. Kiitos reseptistä!