Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo LitenMyy

Suklainen suklaakakku

23.2.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17755_image_600x600.jpg

Pohja:

80 g voita
200 g taloussuklaata (sekaan voi laittaa myös valkosuklaata)
2 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
3 kananmunan valkuaista

Kuorute:

n. 100g voita
400g taloussuklaata (sekaan voi laittaa myös valkosuklaata)

Päällä valkosuklaarouhetta

Pohjaan, kuorutteeseen tai päälle voi lisätä Marianne crush-rouhetta niin kakusta tulee hieman raikkaampi.

  • Sulata voi kattilassa
  • Paloittele suklaa ja lisää se kuuman voin sekaan. Anna suklaan sulaa voin sekaan, kannattaa sekoittaa samalla
  • Vatkaa keltuiset ja sokeri suklaa-voiseoksen sekaan
  • Sekoita kaakaojauhe vehnäjauhojen sekaan ja lisää ne seoskeen
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää seokseen varovasti käännellen. Tässä vaiheessa seosta ei saa enää vispata
  • Voitele ja korppujauhota 24cm irtopohjavuoka ja kaada seos sinne
  • Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 26-30 min riippuen kuinka tahmean sisuksen haluat

Kun pohja on jäähtynyt irroita se varovasti irtopohjavuuasta ja siirrä hieman suurempaan reunalliseen vuokaan esim. 26cm piirakkavuokaan.

Tee kuorute: Sulata voi kattilassa ja lisää siihen paloiteltu suklaa. Sulata suklaa kuuman voin sekaan ja kaada seos pohjan päälle. Seosta tulee olla niin paljon, että sitä riittää reippaasti reunoille sekä päälle.
Muuttelemalla voin määrää kuorutteesta saa löysemmän tai paksumman. Itse tein suht juoksevan kuorutteen jotta se valui melkein itsestään ympäriinsä.

Ripottele päälle valkosuklaarouhetta (tai Marianne crush-rouhetta).

Laita kakku jäähtymään jääkaappiin. Mitä pidempään kakkua pitää kylmässä sitä kovemmaksi kuorute tulee.

Kakku on erittäin täyteläinen joten sen kanssa kannattaa tarjoilla jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Kategoriat

KahvikakutKakunkuorrutteetMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17755_image_400x400.jpgLitenMyySuklainen suklaakakku
2

Kommentit (2)

Kinuskiemo
27.2.2014 20:39

Tämä kakku on varma valinta, kun suklaanhimo iskee voimalla. 🙂 Kertomasi ja kakun aineluettelo vakuuttavat minut. Kiitos reseptistä!

LitenMyy
Kinuskileipomo LitenMyy
23.2.2014 17:51

Kuva otettu vasta seuraavana aamuna joten näyttää vähän kuivemmalta tuo pohja kuin tarjoiluhetkellä.
Tämä kakku onkin parhaimmillaan heti, kun kuorutte on kovettunut. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa