Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Kahvikakut Nähty 726 kertaa
 
29.05.2020
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIVoikukka – kesäkurpitsakakku


Jos haluat niin huuhtele ja kuivaa voikukat ja nypi terälehdet irti. Riippuu mistä olet voikukat poiminut.

• 3 kananmunaa
• 2 dl sokeria
• 3½ dl vehnäjauhoja
• 2 tl leivinjauhetta
• 1 tl kanelia
• 1 tl vaniljasokeria
• 1½ dl rypsiöljyä
• 1½ dl raastettua kesäkurpitsaa
• 4 dl voikukan terälehtiä

Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja sekoita. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Nyt lisää voikukan terälehdet ja kurpitsaraaste. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla sen verran, että aineet sekoittuvat.

Voitele ja korppujauhota 2 l kakkuvuoka. Nosta taikina vuokaa, tasoita. Paista uunin alimaisella tasolla 175 asteessa 45-50 min. Kakun voit koristella tomusokerista ja sitruunanmehusta sekoitetulla kuorrutteella.

Vaikeusaste: Helppo