29.5.2020
• 3 kananmunaa
• 2 dl sokeria
• 3½ dl vehnäjauhoja
• 2 tl leivinjauhetta
• 1 tl kanelia
• 1 tl vaniljasokeria
• 1½ dl rypsiöljyä
• 1½ dl raastettua kesäkurpitsaa
• 4 dl voikukan terälehtiä
Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja sekoita. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Nyt lisää voikukan terälehdet ja kurpitsaraaste. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla sen verran, että aineet sekoittuvat.
Voitele ja korppujauhota 2 l kakkuvuoka. Nosta taikina vuokaa, tasoita. Paista uunin alimaisella tasolla 175 asteessa 45-50 min. Kakun voit koristella tomusokerista ja sitruunanmehusta sekoitetulla kuorrutteella.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kommentista.
4 dl:ssa on pelkät terälehdet. Varman jotain 60 – 70 kukkaa, riippuu miten isot kukat on 🙂