Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Makuja maailmalta,  Pikkuleivät Nähty 362 kertaa
 
22.10.2019
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIValeri-keksit


Valeri-keksit oli mun lapsuudessa tosi suosittuja ja on nytkin Eestissä. Nostalgia! Leivinpaperia ei näita paistaessa käytettä koska näin tulee kekseistä rapeampia. Ja reunat kuuluu olla hieman tummempia. Annoksesta tulee n. 60 keksiä.

• 150 g huoneenlämpöista voita
• 2 dl sokeria
• 25 g hasselpähkinöitä
• 50 g rusinoita
• 150 g vehnäjauhoja
• 120 g kananmunanvalkuaista

Rouhi pähkinät ja hienonna rusinat karkeaksi veitsellä. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää pähkinarohe, rusinat ja jauho. Sekoita seos hyvin. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää seokseen kahdessä erässä varovasti sekoittaen.

Voitele uunipeltti voilla ja nosta taikinasta teelusikalla nokareita pellille tai pursota noin 3 cm kokoisia nokareita. Jätä nokareiden väliin reilusti leviämisvaraa (n. 20 kpl pellille) Paista 175°C uunin keskitasossa n.9 minuuttia.