29.4.2016
pohja:
♦ 4 kananmunaa
♦ 1,5 dl sokeria
♦ ¾ dl vehnäjauhoja
♦ 2 rkl perunajauhetta
♦ 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
♦ 1 tl leivinjauhetta
täyte:
♦ 150 g raejuustoa
♦ 125 g smetanaa
♦ 2 rkl tomusokeria
♦ 1 dl vispikermaa
♦ 2-3 rkl vaniljakreemijauhetta
♦ 2-3 dl (pakaste)vadelmia
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi (noin 5 minuttia sähkövatkaimella) Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden vaahtoon. Sekoita varovasti nostellen sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina uunipellille kevyesti voidellun leivinpaperin päälle tasaisesti. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 7-8 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi tortun pinnalta. Torttulevy saa jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Toisessa kulhossa sekoittaa (käsin) raejuusto, kermaviili ja tomusokeri keskenään. Lisää seokseen kermavaahto ja vaniljakreemijauhe. Anna täytteen turpoa noin 5 minuuttia. Levitä täyte torttupohjalle. Levitä päälle marjat. Rullaa torttu pitkän sivun suuntaisesti leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi ja laita jääkaapiin vetäytymään muutamaksi tunniksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo! Ole hyvä. Tämä täyte varman on monellekin tottumantonta 🙂 Itse tykkän kun täyte on rakeinen. Mutta toki raejuuston voi hienontaa. Kiinnosta kuulla makukokemuksia!