9.2.2014
♦ 4 munaa
♦ 1 rkl vettä
♦ 150 g sokeria
♦ 125 g sulaa voita
♦ 115 g vehnäjauhoja
♦ 500 ml haaleaa maitoa (ettei voi kovetu)
♦ 1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljasokeria
Erottele valkuaiset keltuaisista niin, että yhtään keltuaista ei pääse valkuaisten joukkoon. Siirrä valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Laita toiseen kulhoon keltuaiset. Lisää sokeri, vesi, vaniljauute tai -sokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää voisula ja jatka vatkaamista kunnes taikina on tasainen. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita taas taikina tasaiseksi. Lisää maito ja vatkaa taikinaa hyvin. Sekoita varovasti taikinaan käsin valkuaisvaahto. Kaada taikina voideltuun 20 x 20 cm tai Ø 23cm vuokaan (älä käytä irtopohjavuokaa, koska taikina on nestemäinen ja voi valua) ja paista esilämmitetyssä 160°C uunissa noin 50- 60 minuuttia tai kunnes kakku on päältä kullanruskea. Anna jäähtyä vähintään 3 tuntia. Sirottele päälle tomusokeria ja tarjoa vaikka marjojen tai vaahterasiirapin kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Voi harmi, FourMama 🙁 Mutta älä anna periksi. Uskon että toinen kerta onnistut varmasti 🙂