1.3.2016
♦ 500 g maitorahkaa*
♦ 2 keltuaista
♦ 1 dl vehnäjauhoja
♦ 1 rkl sokeria tai hunajaa
♦ ripaus suolaa
♦ voita paistamiseen
Sekoita maitorahka, keltuaiset, vehnäjauhot, sokeri/hunaja ja suola taikinaksi. Anna taikinan jääkaapissa turvota noin 30 minuuttia. Pyörittele massasta jauhotetuilla käsillä pallosia ja kierittele palloset vehnäjauhoissa. Taputtele palloset tasaiseksi pihveiksi (n. 1cm) Kuumenna voita pannulla ja paista pihvit molemmilta puolilta. Käytä matalaa lämpöä, että pihvit ehtivät kypsyä keskeltä. Tarjoile smetanan tai haluamasi hillon kera.
* parhaat syrnikit tulee esim. minileikkurissa hienonnetusta raejuustosta (hieman rakeinen)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ne rahkaletut on venäjältä mutta sanoisin näitä kuitenkin pihveiksi, koska näitä saa muotoilla. Yksi vaihtoehto on vielä muotoilla pihvit valmiksi lautaselle ja sitten laitetaan jääkaappiin turpomaan 🙂