Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Täytekakut Nähty 410 kertaa
 
03.03.2019
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISuklaakakku rahkatäytteellä


pohja:
• 4 kannamunaa
• 150 g sokeria
• 65 g vehnäjauhoja
• 2 rkl perunajauhoja tai maissitärkellystä
• 1 tl leivinjauhetta
• 5 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte:
• 300 g maitorahkaa
• 100 ml kuohukermaa
• 4 rkl sokeria

suklaakuorrute:
• 200 g tummaasuklaata
• 100 ml kuohukermaa
• 50 g voita

1. Vuoraa irtopohjavuoka ø 20-22 cm leivinpaperilla tai voitele ja jauhota se. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n.35-40min riippuen  uunista (kokeile puutikulla). Anna jäähtyä hieman ja kumoa. Leikkaa kunnolla jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta pohjat kahvilla.
2. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta kahvilla. Levitä päälle puolet täytteestä. Laita seuraava pohja, kostuta ja levitä loput täytettä. Nosta päälle viimeinen pohjalevy ja kostuta.
3. Mittaa kerma ja voi kattilaan. Lämmitä kunnes voi on sulanut. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Vatkaa 5-10 minuuttia sähkövtkaimella. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille. Laita loput pursotuspussiin ja siirrä hetkeksi jääkaappiin. Pursota kakun päälle ruusuja tai koristele kakku oman maun mukaan.