23.1.2020
pohja:
• 4 kannamunaa
• 190 g sokeria
• 140 g vehnäjauhoja
• 2 rkl kaakaojauhetta
• 2 tl leivinjauhetta
täyte:
• 400 g mascarponea ( huoneenlämpöinen )
• 500 ml kuohukermaa
• 200 g tummaa suklaata
• 200 g kirsikkahilloa
• 200 g pakaste- tai säilykekirsikoita (puolikkaina )
päälle:
• 150 g tummaa suklaaraastetta
• kirsikoita
Laita kirsikat siivilään valumaan.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tai leivinpaperilla vuorattuun (irtopohja)vuokaan (Ø 24 cm). Paista kakkupohja uunin alaosassa 180 asteessa n. 20 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, pohja on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa se sitten jäähdytysritilälle. Leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen osaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone. Sekoita ja lisää siihen sulatettu suklaa. Sekoita täyte tasaiseksi ja jaa kolmeen osaan.
Kasaa kakku leivinpaperilla- tai reunakalvolla vuorattuun rengasvuokaan Laita kakun ensimmäinen kerros vuoan pohjalle. Voitele kirsikkahillolla ja levitä tasaisesti päälle 1 osa täytteestä. Laita täytteen päälle keskimmäinen kerros ja levitä tasaisesti 2 osa täytteestä pohjalle. Lato täytteelle tasaisesti kirsikka puolikkaat. Laita päällimmäiseksi kakun pohjapala. Laita kakku jääkaappiin maustumaan n. neljäksi tunniksi tai yön yli
Siirrä kakku kakkualustalle. Levitä 3 osa täytteestä kakun päälle ja reunoille. Ripottele pinnalle suklaarastetta ja myös reunoille. Koristele kakku muutamalla kirsikalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo, kiitos kommentista.
Juu käytössä oli Prismasta ostettu Dronningholm Kirsikkahillo. Syksyllä laitoin aronian lehtiä pakkaseen kakun koristelua varten 🙂