Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Täytekakut Nähty 727 kertaa
 
23.01.2020
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISuklaakakku kirsikoilla


Tässä kakussa käytin Citymarketista ostettuja säilykekirsikoita ( Stollenwerk kivettömät hapankirsikat 680g/350g )

 

pohja:
• 4 kannamunaa
• 190 g sokeria
• 140 g vehnäjauhoja
• 2 rkl kaakaojauhetta
• 2 tl leivinjauhetta

täyte:
• 400 g mascarponea ( huoneenlämpöinen )
• 500 ml kuohukermaa
• 200 g tummaa suklaata
• 200 g kirsikkahilloa
• 200 g pakaste- tai säilykekirsikoita (puolikkaina )

päälle:
• 150 g tummaa suklaaraastetta
• kirsikoita

Laita kirsikat siivilään valumaan.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tai leivinpaperilla vuorattuun (irtopohja)vuokaan (Ø 24 cm). Paista kakkupohja uunin alaosassa 180 asteessa n. 20 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, pohja on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa se sitten jäähdytysritilälle. Leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen osaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone. Sekoita ja lisää siihen sulatettu suklaa. Sekoita täyte tasaiseksi ja jaa kolmeen osaan.

Kasaa kakku leivinpaperilla- tai reunakalvolla vuorattuun rengasvuokaan Laita kakun ensimmäinen kerros vuoan pohjalle. Voitele kirsikkahillolla ja levitä tasaisesti päälle 1 osa täytteestä. Laita täytteen päälle keskimmäinen kerros ja levitä tasaisesti 2 osa täytteestä pohjalle. Lato täytteelle tasaisesti kirsikka puolikkaat. Laita päällimmäiseksi kakun pohjapala. Laita kakku jääkaappiin maustumaan n. neljäksi tunniksi tai yön yli

Siirrä kakku kakkualustalle. Levitä 3 osa täytteestä kakun päälle ja reunoille. Ripottele pinnalle suklaarastetta ja myös reunoille. Koristele kakku muutamalla kirsikalla.