Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 313 kertaa
 
31.08.2019
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTISienileipä


Voi käyttä myös kantarelleja, tatteja, suolasieniä . . .

taikina:
• 2½ dl vehnäjauhoja
• 2 dl kokojyvä sämpyläjauhoseosta
• 4 tl leivinjauhetta
• ½ tl suolaa
• 2 rkl silputtua persilja
• ½ dl oliiviöljyä
• 2½ dl silputtua kevätsipulia
• 2 valkosipulin kynttä
• 100 g herkkusieniä
• 1  kananmuna
• 1,25 dl piimää


päälle:
• 2 tl maitoa
• 2 rkl juustoraastetta (parmesaania) ja / tai auringokukan- tai pellavansiemeniä

Sekoittaa keskenään vehnäjauho, sämpyläjauho, leivinjauhe ja suola. Lisää persilja ja sekoita.  Kuumenna pannulla öljyä ja lisää silputtu sipuli ja puristetut valkosipulinkynnet ja kuumenna n. 1 minuutti. Lisää viipaloidut sienet ja kuullota pari minuuttia. Jäähdytä. Lisää sieni-sipuliseokseen vatkattu kananmuna, sekoita. Lisää piimä, sekoita. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina leivinpaperilla päällystetty uunipellille. Taputtele märällä kädellä kiekoksi (n. ø 20 cm) Leikkaa kiekko märällä veitsellä kahdeksaan osaan.

Voitele maidolla ja ripottele päälle juustoraaste ja / tai siemenet.  Paista 175 ° C uunissa, keskiosassa 25 – 30 minuuttia.