11.4.2016
pohja:
♦ 5 kananmunaa
♦ 1 dl sokeria
♦ 1 dl ruisjauhoja
♦ 0,5 dl talkkunajauhoja
♦ 0,5 tl leivinjauhetta
♦ n. 0,5 dl talkkuna-sokeriekoitusta (saa voin kanssa vähän paahtaa mutta ei ole pakko)
täyte:
♦ 400 g smetanaa (20 tai 35%)
♦ 2-4 dl hapankanta hilloa (kirsikka, puolukka, luumu . . .)
Riko ensin kananmunien rakenne (näin vaahto syntyy nopeammin), vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita ruisjauhot, talkkuna ja leivinjauhe sekaisin toisessa kulhossa. Sekoita ne sitten varovasti siivilän läpi taikinaan. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja öljyä se kevyesti että pohja irtoaa paremmin. Levitä taikina siihen tasaisesti (30 x 28cm) Paista keskitasossa 200 ℃ 10 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy toiselle, puhtaalle leivinpaperille, jolle on ripoteltu talkkuasokeria. Poista pohjapaperi varovasti, kun torttu on hieman jäähtynyt. Levitä hillo pohjan päälle ja anna pohjan jäähtyä. Nyt levitä smetana pohjalle, jätä noin 1/4 pohjasta ilman täytettä. Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Aloita täytetystä leveästä reunasta ja jätä saumapuoli alle. Anna vetäytyä jääkaapissa leivinpaperin sisällä 30–60 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Olen nyt kotona ja mittailin oman kääretortupohjan koon eli se on 30 x 28cm 😀