Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Rukiinen talkkunakääretorttu

11.4.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_12932840_1247279581968721_8734460134262129818_n_600x600.jpg

pohja:
♦ 5 kananmunaa
♦ 1 dl sokeria
♦ 1 dl ruisjauhoja
♦ 0,5 dl talkkunajauhoja
♦ 0,5 tl leivinjauhetta
♦ n. 0,5 dl talkkuna-sokeriekoitusta (saa voin kanssa vähän paahtaa mutta ei ole pakko)

täyte:
♦ 400 g smetanaa (20 tai 35%)
♦ 2-4 dl hapankanta hilloa (kirsikka, puolukka, luumu . . .)

Riko ensin kananmunien rakenne (näin vaahto syntyy nopeammin), vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita ruisjauhot, talkkuna ja leivinjauhe sekaisin toisessa kulhossa. Sekoita ne sitten varovasti siivilän läpi taikinaan. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja öljyä se kevyesti että pohja irtoaa paremmin. Levitä taikina siihen tasaisesti (30 x 28cm) Paista keskitasossa 200 ℃ 10 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy toiselle, puhtaalle leivinpaperille, jolle on ripoteltu talkkuasokeria. Poista pohjapaperi varovasti, kun torttu on hieman jäähtynyt. Levitä hillo pohjan päälle ja anna pohjan jäähtyä. Nyt levitä smetana pohjalle, jätä noin 1/4 pohjasta ilman täytettä. Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Aloita täytetystä leveästä reunasta ja jätä saumapuoli alle.  Anna vetäytyä jääkaapissa leivinpaperin sisällä 30–60 minuuttia.

Kategoriat

Kääretortut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_raejuusto_400x400.jpgSokeripullaRaejuustopiirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku

Kommentit (4)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
14.4.2016 17:49

Olen nyt kotona ja mittailin oman kääretortupohjan koon eli se on 30 x 28cm 😀

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
14.4.2016 12:46

Kiitos. Tosta palasta riittää varmaan neljälle 🙂 Kääretorttu tulee ihan normi kokoinen. Mutta en levitä taikina reunasta reunaan. Ehkä n. 30x40cm on pohjan koko.

Kinuskiemo
14.4.2016 09:04

Kiinnostava ja kokeilemisen arvoinen kääretorttu. Ruis- ja talkkunajauhoja ei kovin usein näe kääriksen ohjeissa. Komean näköinen rulla! Pitääkö tuo pala jakaa, vai onko tarkoitettu yhdelle? 😉

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
12.4.2016 06:51

Näyttää tosi herkulliselta! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa