17.6.2015
12 kappaletta
taikina:
♦ 2 kananmunaa
♦ 1,5 dl sokeria
♦ 1 dl voisulaa
♦ 1 dl kahvikermaa tai maitoa
♦ 3,5 dl vehnäjauhoja
♦ 1 tl kardemummaa
♦ 1 tl leivinjauhetta
♦ 150 g raparperinpaloja
kanelisokeri kuorrute:
♦ 1 dl sokeria
♦ 3 rkl vehnäjauhoja
♦ 1 tl kanelia
♦ 30 g voita
Taikina: Vatka sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaadoksi. Lisää voisula ja kerma tai maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Lisää raparperinpalat ja sekoita varovasti. Laita muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin ja jaa taikina muffinivuokiin.
Kuorrutus: Sekoita sokeri, vehnäjauhe ja kaneli keskenään. Lisää huoneenlmpöinen voi ja nypi ryynimäiseksi seokseksi. Jakaa seos muffineiden pintaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 – 25 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä