16.6.2016
pohja:
-180 g Digestive-keksejä
-90 g voita
raparperitäyte:
-300 g raparperia
-2 rkl vettä
-50 g sokeria
-30 g voita
-2 kananmunaa
-2 rkl perunajauhoja
tuorejuustotäyte:
-600 g maustamatonta tuorejustoa
-300 g ranskankermaa ( Deliciest)
-100 g sokeria
-1 sitruunan raastettu kuori
-2 rkl vehnäjauhoja
-1 rkl perunajauhoja
-3 kananmunaa
-1 tl vaniljasokeria
Pilko raparperi kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Anna poreilla matalalla lämmöllä kunnes raparperi on pehmeää (n. 10 min). Sekoita sauvasekoittimella ja lisää voi. Jäähdytä täyte kädenlämpöiseksi. Lisää kananmunat ja perunajauhot. Sekoita tasaiseksi.
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiivisti. Lämmitä uuni 190 asteeseen ja laita uunin pohjalle pieni vesiastia. Paista pohjaa noin 10 min. Ota pohja pois uunista ja nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää yksitellen kananmunat (älä vaahdota vaan sekoita vaikka lastalla) Lisää raastettu sitruunankuori, vehnäjauho, perunajauhot sekä vaniljasokeri. Viimeisenä lisää ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.
Kaada täytteitä vuorotellen pohjan päälle. Vedä haarukalla täytteet sekaisin että muodostuu marmori kuvio. Laita kakku uuniin keskitasoon ja laske uunin lämpötila 160 asteeseen. Paista n. 50-55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja laita yöksi jääkaappiin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä