11.11.2021
• 120 g vehnäjauhoa (2 dl)
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl vaniljasokeria
• ripaus suolaa, kun käytät makeaa voita
• 2 isoa kananmunaa
• 125 g sokeria (1,5 dl)
• 3 rkl tummaa rommia tai Vana Tallinnaa
• 100 g sulatettua ja jäähdytettyä voita
• 3 – 4 isompaa omenaa (noin 350 g kuutioina)
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) tai vuoraa leivinpaperilla.
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat n. 2 cm:n paloiksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rommi tai Vana Tallinna taikinan joukkoon tässä kohtaa. Lisää puolet jauhoseoksesta ja puolet voisula muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhoseoksesta sekä voisula. Sekoita taas tasaiseksi. Lisää omenakuutiot taikinaan lastalla sekoittaen.
Paista kakkua uunin alatasolla 30 – 40 minuuttia, kunnes kakku on kullanruskea ja kakun keskelle tarttunut tikku on puhdas. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se tarjoilulautaselle. Koristele kakku tomusokerilla.Nauti vaniljakastikkeen tai jäätelön kera!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä