30.3.2014
pohja:
♦ 2 kpl kananmunaa
♦ 1 dl sokeria
♦ 150 g hasselpähkinää
täyte:
♦ 200 g raejuustoa
♦ 2 dl kuohukermaa
♦ 1 dl sokeria
♦ 1 kpl sitruuna
♦ 6 kpl liivatelehteä
päälle:
♦ 100 g tuoreita- tai pakastemarjoja (vapaa valinta)
♦ ½ dl sokeria
♦ 4 kpl liivatelehteä
*Vaahdota munat ja sokeri, lisää murskatut pähkinät ja painele taikina lieivinpaperilla vuorattuun rengasvuokaan (Ø 20cm). Paista 220 ° C: ssa ~ 10 minuuttia.
*Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää raastettu sitruunankuori + mehu ja raejuusto. Säästä 2 rkl mehua liivatteen sulattamiseksi. Laita liivatteet 5 min. likomaan kylmään veteen. Puristele näistä ylimääräinen vesi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet. Jäähdytä hetki ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada seos pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään noin puoleks tunniks.
*Lisää marjoihin sokeri ja soseuttaa. Laita päällisen liivatteet likomaan kylmään veteen. Puristele näistä ylimääräinen vesi ja sulata hetken mikroaaltouunissa. Lisää liivate ohuena nauhana marjasoseeseen hyvin sekoittaen. Kaada seos täytteen päälle ja anna jähmettyä kylmässä muutama tunti. Irrota rengas ja paperireunat ja siirrä kakku tarjoiluastialle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tätä kakkua voisi hyvällä omalla tunnolla napostella vaikka urheilun jälkeen 😛