Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Raejuustokakku

30.3.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_rae_600x600.jpg

pohja:
♦ 2 kpl kananmunaa
♦ 1 dl sokeria
♦ 150 g hasselpähkinää

täyte:
♦ 200 g raejuustoa
♦ 2 dl kuohukermaa
♦ 1 dl sokeria
♦ 1 kpl sitruuna
♦ 6 kpl liivatelehteä

päälle:
♦ 100 g tuoreita- tai pakastemarjoja (vapaa valinta)
♦ ½ dl sokeria
♦ 4 kpl liivatelehteä

*Vaahdota munat ja sokeri, lisää murskatut pähkinät ja painele taikina lieivinpaperilla vuorattuun rengasvuokaan (Ø 20cm). Paista 220 ° C: ssa ~ 10 minuuttia.
*Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää raastettu sitruunankuori + mehu ja raejuusto. Säästä 2 rkl mehua liivatteen sulattamiseksi. Laita liivatteet 5 min. likomaan kylmään veteen. Puristele näistä ylimääräinen vesi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet. Jäähdytä hetki ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada seos pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään noin puoleks tunniks.
*Lisää marjoihin sokeri ja soseuttaa. Laita päällisen liivatteet likomaan kylmään veteen. Puristele näistä ylimääräinen vesi ja sulata hetken mikroaaltouunissa. Lisää liivate ohuena nauhana marjasoseeseen hyvin sekoittaen. Kaada seos täytteen päälle ja anna jähmettyä kylmässä muutama tunti. Irrota rengas ja paperireunat ja siirrä kakku tarjoiluastialle.

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_raejuusto_400x400.jpgSokeripullaRaejuustopiirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku

Kommentit (6)

crushwithbaking
5.4.2014 22:11

Tätä kakkua voisi hyvällä omalla tunnolla napostella vaikka urheilun jälkeen 😛

soja
Kinuskileipomo soja
31.3.2014 20:44

sokerin voi täytteessä korvata mak.aineella, mutta kakkupohja ei kyllä näin onnistu ilman sokeria?

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
31.3.2014 19:58

apua, mä en osaa vastata 🙁 Voisko hunajalla korvata sokerin leivonnaisissa ? Olen karppamisessa huono.

karvinen
31.3.2014 19:46

Ompas hyvän oloinen ohje jälleenkin.
Sopiiko tämä ohje myös ns:karppaajalle ???
Aineet hiukan vaikuttavat että sopisi karppaajankin
huoletta tätä syödä/nautiskella.
No voi viulu 1 dl?/1/2 dl? sokeria milläs sen voisi korvata ja
määrällisesti????

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
30.3.2014 21:05

Kiitos! Ja kuka ei tykkää näistä raejuuston rakeista kakussa niin raejuuston voi hienontaa.

soja
Kinuskileipomo soja
30.3.2014 20:20

hyvältä näyttää, kiva idea laittaa raejuustoa makeaan, toimii varmasti! ja hyvät värit!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa