16.7.2017
• 250 g huoneenlämpöistä voita
• 250 g hienonnettua raejuustoa
• 300 g vehnäjauhoja
• 1/3 tl leivinjauhetta
• (kaneli)sokeria
Sekoita voi ja raejuusto sähkövatkaimella. Yhdistä jauhot keskenään ja siivilöi joukkoon. Sekoita.
Pyöritä taikina kämmenten välissä palloksi ja kauli sitten kaulimella 4-5 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa juomalasilla tai muotilla levystä n. 6-8 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä niin monta kuin saat. Kauli jäljelle jäävät taikinat taas levyksi ja toista niin usein, että taikina on käytetty kokonaan.
Kaada matalalle lautaselle (kaneli)sokeria. Paina kevyesti taikinaympyrän toinen puoli sokeriin. Taita ympyrä puoliksi niin, että sokeripinta jää sisäpuolelle. Paina puolikuun mallinen taikina taas sokeriin ja taita jälleen puoliksi niin, että taikinasta tulee kolmion muotoinen. Tee samoin muillekin taikinaympyröille. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin keskiosassa kullanruskeiksi 180 asteessa 25-35 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo , kiitos!
Kolmio laitetaan sellaisenaan pellille. Voi käyttää hammastikkuja apuna, jotta reunat eivät nousisi paiston aikana mutta kun taikinalevy on ohkaisempi niin ei ole tarvetta. Itse käytän hammastikkuja apuna myös joulutortun paistamisessa kun taikinakulmat jää päällimmäiseksi 🙂