6.9.2017
taikina:
• 25 g hiivaa
• 1 dl sokeria
• 2,5 dl maitoa
• 450-500 g vehnäjauhoja
• 80 g meijerivoita
• hyppysellinen suolaa*
täyte:
• 60 g huoneenlämpöistä voita
• 2 rkl sokeria
• 1,5- 2 tl kanelia
• 200 g puolukoita
• 120 g marsipaania
päälle:
• 1 kananmuna
• mantelilastuja
• tomusokeria
Sekoita hiiva ja sokeri keskenään. Lisää kädenlämpöinen maito ja suola* vaan silloin kun voi on suolaton. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa napakasti. Vaivaa pehmeä voi taikinaan vuorotellen loppujen jauhojen kanssa. Vaivaa taikinaa huolellisesti, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla n.60 minuuttia.
Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 35 x 50 cm). Voitele pehmeällä voilla ja ripottele päälle kanelisokeri, puolukat ja marsipaaniraaste.
Kääri tiukaksi rullaksi pitkältä sivulta aloittaen. Leikkaa rulla pitkittäin terävällä veitsellä halki. Letitä ja liitä kranssin muotoon. Nosta leivinpaperilla vuorattuun uunipellille.
Anna kohota liinalla peiteltynä vielä puolisen tuntia. Lisää kananmunaan tilkka vettä, vatka vähän ja voitele kranssi päältä kananmunalla. Koristele mantelilastuilla. Paista uunin alaosassa, 180 asteessa n. 25 – 30 min. Anna kranssin hetken jäähtyä ja sirottele päälle tomusokeria.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo, kiitos! Kaverilla ei ollut marsipaania ja oli käyttänyt valkosuklaata ja hyvää tuli.