16.12.2018
pohja:
• 200 g Bastogne keksejä
• 75 g voita
Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita vuoan alle folio. Kääntele folion reunat vuoan ympärille niin, että siitä tulee tiivis. Vuoasta saattaa tihkua rasvaa! Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 2 cm.
täyte:
• 450 g maustamatonta Philadelphia Original tuorejuustoa
• 200 g ranskankermaa
• 1 tlk karamellisoitua kondensoitua maitoa (397 g / 307 ml)
• 3 kananmunaa
• 3-4 dl puolukoita
• 2 rkl perunajauhoja
Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää kondensoitu maito, perunajauho sekä rikottu kananmunat. Sekoita täyte tasaiseksi. Kaada n. puolet täyteestä vuokaan ja tasoita pinta. Levitä päälle n. puolet puoluikoista. Kaada loput täyteestä, tasoita pinta ja levitä loput puolukoista täytteen päälle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45-50 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä 30 minuutiksi kypsymään jälkilämmöllä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna kakun vetäytyä yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä ja tarjoa jääkaappikylmänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo, kiitos kun tykkäät. On todella helppo kakku ja maukaskin 😀