Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 644 kertaa
 
16.12.2018
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPuolukka-kinuskijuustokakku


Kävi niin että kiireessä en huomanut mitä marjoja otin pakkasesta. Kun  ne olivat sulaneet niin huomasin että onkin punaherukoita :D Mutta tähän kakkuun käy mikä marja vaan. Alkuperäinen resepti on kuitenkin puolukoilla.

pohja:
• 200 g Bastogne keksejä
• 75 g voita

Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita vuoan alle folio. Kääntele folion reunat vuoan ympärille niin, että siitä tulee tiivis. Vuoasta saattaa tihkua rasvaa! Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 2 cm.

täyte:
• 450 g maustamatonta Philadelphia Original tuorejuustoa
• 200 g ranskankermaa
• 1 tlk karamellisoitua kondensoitua maitoa (397 g / 307 ml)
• 3 kananmunaa
• 3-4 dl puolukoita
• 2 rkl perunajauhoja

Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää kondensoitu maito, perunajauho sekä rikottu kananmunat. Sekoita täyte tasaiseksi. Kaada n. puolet täyteestä vuokaan ja tasoita pinta. Levitä päälle n. puolet puoluikoista. Kaada loput täyteestä, tasoita pinta ja levitä loput puolukoista täytteen päälle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45-50 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä 30 minuutiksi kypsymään jälkilämmöllä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna kakun vetäytyä yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä ja tarjoa jääkaappikylmänä.