26.1.2014
♦ 2 rkl voita
♦ 4 rkl mannasuurimoita
♦ 400 g hienoksi raastettua porkkanaa
♦ 200 g kondensoitua maitoa
♦ 0,25 tl kanelia
Sulata paistipannussa voi. Lisää mannasuurimot ja kuumenna sekoittaen noin minuutin verran. Lisää porkkanaraaste ja kaneli. Kuumenna kunnes porkkanan nesteet haihtuvat. Lisää kondensoitu maito ja kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, noin 5 minuuttia eli kunnes seos sakenee ja muuttuu taikinamaiseksi. Laita taikina n. tunniksi jääkaappiin. Muotoile taikinasta (n.25kpl) pienet, pyöreät pallerot ja paina haarukalla hieman litteänmuotoisiksi. Voit halutessasi upottaa karkit sulaan suklaaseen tai kuorruttaa suklaalla ja koristella nonparelleilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
hmmn, rakenne on ehkä joku pihvitaikina eli on näitä helppo muotoilla. Mutta miltä maistuu 🙂 sekin on makuasia. Mulle maistuu ja varmasti suklaakuoorrutuksella. Oon kuullut että lapset kuka ei tykkää porkkanasta ja näille sanotaan että ne ovat maitotiivistekarkkejä niin mussutavat ahkerasti.