13.5.2014
pohja:
♦ 500 g porkkanaraastetta
♦ 4 kananmunaa
♦ 180 g sokeria
♦ ripaus suolaa
♦ 180 g riisijauhoja
♦ 60g perunajauhoja
♦ 2 tl leivinjauhetta
♦ 2 tl vaniljasokeria
♦ 100 g ruokaöljyä
kuorrute:
♦ 400 g huoneenlämpöistä maustamatonta tuoreejuustoa
♦ 300 g kermaviiliä (20% rasvaa) TAI smetanaa
♦ 100 g sokeria
♦ 2 tl vaniljasokeria
♦ 1 limen kuoriraaste ja mehu
* Kuori porkkanat ja raasta ne hienolla raastimella. Vatkaa kananmunat, suola ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita riisijauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää munasokerivaahtoon öljy, porkkanaraaste ja kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Paista kolme pohjaa (n. 25x30cm) erikseen 200 asteessa noin 12 minuttia. Jäähdytä.
* Mittaa kulhoon tuorejuusto, kermaviili, sokeri, vaniljasokeri, limen kuoriraaste + mehu. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Jaa kuorrute kolmeen osaan. Nosta yksi pohja kakkulautaselle, levitä täyte siihe, sitten toinen pohja, taas täyte ja päällimmäiseksi kolmas pohja. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele oman maun mukaan. Huom. Kakkupohjat voi leikata samankokoiseksi. Säilytä silloin reunapalat ja kun kakku on kasattu niin murenna ylijääneet reunapalat ja koristele niiden muruilla kakun reunat.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Apua mun viesti karkas käsistä 🙂 Halusin vielä sanoa että kiva kun tykkäte ! Ja erityisruokavalion osastosta olis varman iloa useimille 😉