27.11.2018
pohja:
• 120 g piparkakkuja
• 50 g voisulaa
täyte:
• 300 g maustamatonta tuorejuustoa
• 0,5 dl fariinisokeria
• 1 tl vaniljasokeria
• 1,5 tl kanelia
• 1 rkl vehnäjauhoja
• 2 kananmunaa
• 50 g ranskankermaa
koristelu:
• 50 g tummaa suklaata
• säilykekirsikoita
Murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Laita muffinsipellin koloihin paperiset muffinsivuoat. Jaa keksimuru koloihin ja painele pohjalle esim. 1 dl mitan avulla.
Vatkaa huoneenlämpoistä tuorejuustoa hieman. Lisää sokerit, kaneli, vehnäjauho, rikottu kananmunat ja ranskankerma. Vatkaa massa tasaiseksi. Nosta jokaisen pohjan pääle reilut 1 dl täytettä. Kopauta pelti pöytään kovasti, jotta ilmakuplat purkautuvat. Paista 150 asteessa 15-20 minuuttia. Nosta pelti uunista ja jäähdytä. Nosta koko pelti jääkaappiin n. 4 tunniksi tai yön yli. Irrota leivoksista paperi ja koristele.
!!! Voit koristella vaikka luumuhillolla ja ripotella päälle hieman tomusokeria
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Irzu ja Kinuskiemo, kiitos kommentista. Sitä jääkaapinkylmennystä en ymmärrä mutta toimin aina näin. Olisko kyse siitä että silloin paperi irto helposti? En osa muuta keksiä 🙂