Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 792 kertaa
 
24.12.2019
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIPiparikakku puolukoilla


Käytin tässä kakussa Ø 18 cm rengasvuoka. Jos vuoka on isompi, esim Ø 24 cm niin voi keksimurut ja täyteen jakaa neljään osaan.

• 400 g piparkakkuja
• 200 ml kuohukermaa
• 400 g maustamatonta tuoreejuustoa
• 300 g vaniljarahkaa
• 100 g sokeria
• 200 g (pakaste)puolukoita

Murskaa piparkakut monitoimikoneessa.
Vaahdota kerma. Vatkaa tuoreejuusto, vaniljarahka ja sokeri keskenään kuohkeaksi. Lisä kermavaahto ja sekoita tasaiseksi kreemiksi. Jaa keksimuru sekä täyte viiteen osaan.

Leikkaa sopiva pala leivinpaperia irtopohjavuoan (halk. 18 cm) pohjalle. Vuora leivinpaperilla myös vuoan reunat. Levitä 1 osa keksimuruja pohjalle ja tasoita. Levitä päälle 1 osa täytettä ja tasoita varovasti. Levitä täytteelle puolukoita. Sitten toinen osa keksimuruja, täytettä ja puolukoita jne.

Laita jääkaappiin vetäytymään yön yli. Koristele piparimurulla ja puolukoilla.