23.12.2015
ainekset:
* 400 g vehnäjauhoja
* 300 g sokeria
* 1 rkljauhettua kanelia
* 2 tl jauhettua mausteneilikkaa
* 1 rkl ruokasoodaa
* 0.5 tl suolaa
* 5 dl piimää
* 150 g puolukkahilloa **
* 100 g sulatettua voita
kuorrute:
* 200 g maustamatonta tuorejuustoa
* 50 g huoneenlämpöistä voita
* 150 g tomusokeria
Sekoita isossa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja puolukkahillo. Lisää viimeisenä voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 25×30 vuokaan.
Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 35 – 40 minuuttia.
Kuorrutusta varten sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja voi tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus jäähtynyt kakun päälle. Laita kakku vielä n.tunniksi jääkaappiin tekeytymään.
** Hillon voi kätevästi keittää mikrossa.
– 5 dl pakastettuja puolukoita
– 2 dl (hillo)sokeria
Pane kaikki ainekset reilun kokoiseen, mikron kestävään astiaan. Kuumenna täydellä teholla 3 minuuttia, sekoita ja kuumenna vielä 3 minuuttia. Sekoita ja anna vähän jäähtyä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kyllä tuon ”piparin” saa leipoa kahvikakkuvuoassa, mitä usein tehdäänkin. Silloin se ei muistuta porkkanakkua 😀 Mutta en tideä mistä ne juuret oikeastaan. Muistan kyllä lapsuudestakin semmoista pehmeää ja piparinmakuista.