4.11.2015
taikina:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1,5 rkl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
3 kananmunaa
3 rkl ruokaöljya
1 dl maitoa
800 g omenoita
kuorrute:
50 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
Sekoita jauhot, sokeri, suola, vanilja sokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää
munat, maito ja öljy. Sekoita vispilällä tasaiseksi taikinaksi. Kuori omenat,
poista sydän ja leikkaa lohkoiksi. Lisää lohkot taikinaan ja kaada seos
voideltuun tai leivinpaperilla vuoratuun, ø 24cm, kakkuvuokaan. Laita kakku
200°C uuniin 30 - 35 minuutiksi
Sulata voi ja vispa se sekaisin munan ja sokerin kanssa. Ota kakku uunista
ja levitä kuorrute sen päälle. Paista sen jälkeen vielä 10 minuuttia.
Jäähdytä n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Huom! Kuorutteeseen voi lisätä oman maun mukaan myös kanelijauhetta!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Niskuliini! Ole hyvää! Kiitos kovasti kun tykkäsit. Ilo kuulla. Muuten kiitän myös muistutuksesta kun aina tulee reseptejä lisää ja tätä en muistanut ollenkaan 😀