19.10.2015
taikina:
– 150 g vehnäjauhoja
– 50 g sokeria
– 100 g voita
– 1 kananmunakeltuainen
– (1 rkl kermaviiliä)
– n. 3 omenaa
voiteluun :
– kananmunavalkuainen
– kanelia
– sokeria
Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Nypi sekaisin. Lisää sokeri ja keltuainen. Nypi taikina tasaiseksi. Jos taikinasta tulee liian murea niin lisää myös kermaviili. Laita 30 minuutiksi jääkaappiin.
Kuori ja puhdista omenat. Leikkaa 3-4 lohkoksi. Kaulitse taikina muutaman millin paksuiseksi levyksi ja painele pyöreällä muotilla kiekkoja. Laita kiekon toiselle puolelle omenalohko. Taita toinen taikinanpuoli päälle ”peitoksi”.
Voitele valkuaisella ja pyöritä pusua kanelisokerissa. Kypsennä pusuja 180°C noin 15 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä