Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Makeat piirakat,  Syksy Nähty 702 kertaa
 
15.08.2018
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Omenapiirakka


Huom! Reseptissä hassu taikinanteko :) Mutta sellainen se alkuperäisena on. Itse korvasin veden ja kahvikerman 150 ml vaniljakastikella ja hyvä tuli. 

• 150 g voita
• 3 dl vehnäjauhoja
• 2 tl leivinjauhetta
• 1,5 dl sokeria
• 2 tl vaniljasokeria
• 3/4 dl lämmintä vettä
• 3/4 dl kahvikermaa
• 2 kananmunaa

päälle:
• omenaviipaleita tai lohkoja
• 0,5 dl (rusketta)sokeria mihin sekoitettu kanelia

Sulata voi. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja sokerit. Sekoita sähkövatkaimella. Lisää vesi ja kahvikerma. Sekoita. Riko kananmunat vatkamalla ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ø 24cm kakkuvuokaan tai käyttää 20 x 24cm neliskantista vuokkaa. Asettele omenat piirakalle. Sirottele päälle kanelisokeria. Paista uunin keskitasossa , 200-asteessa 25-30 minuuttia. Piirakka maistuu vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa tai ihan sellaisenaan.