Huom! Reseptissä hassu taikinanteko :) Mutta sellainen se alkuperäisena on. Itse korvasin veden ja kahvikerman 150 ml vaniljakastikella ja hyvä tuli.
• 150 g voita
• 3 dl vehnäjauhoja
• 2 tl leivinjauhetta
• 1,5 dl sokeria
• 2 tl vaniljasokeria
• 3/4 dl lämmintä vettä
• 3/4 dl kahvikermaa
• 2 kananmunaa
päälle:
• omenaviipaleita tai lohkoja
• 0,5 dl (rusketta)sokeria mihin sekoitettu kanelia
Sulata voi. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja sokerit. Sekoita sähkövatkaimella. Lisää vesi ja kahvikerma. Sekoita. Riko kananmunat vatkamalla ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ø 24cm kakkuvuokaan tai käyttää 20 x 24cm neliskantista vuokkaa. Asettele omenat piirakalle. Sirottele päälle kanelisokeria. Paista uunin keskitasossa , 200-asteessa 25-30 minuuttia. Piirakka maistuu vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa tai ihan sellaisenaan.
Sokeripulla
Kinuskiema, kiitos!
maris, kiitos! Reseptin löysin jostain FB ruokasivulta, videona.
maris
Oijoi, onpa muhkea ja herkullisen näköinen omppupiirakka!
Onpas tosiaan mielenkiintoinen sekoitusjärjestys aineksilla. 🙂 Muistatko mistä olet alunperin ohjeen löytänyt/saanut?
Voi miten onnistuitkin paistamaan piirakan houkuttelevan kauniin väriseksi. Hyvä ilme, kun kaunis ruskea vaihtelee vaaleampien omenasaarekkeiden kanssa. Herkullista ulkonäköä vastaa varmasti herkullinen maku. Vaniljakastikkeen valitseminen nesteeksi hyvä idea. Nyt vain odotellaan, että omppukausi starttaa täydellä teholla. 🙂