6.1.2016
♦ 275 g piparkakkutaikinaa
♦ 3 kpl kananmunaa
♦ 2 dl sokeria
♦ 400 g tuorejuustoa
♦ 100 g marsipaania
♦ 500 g omenaa
Kauli taikina pyöreäksi levyksi mikä on hieman isompi kun vuoan halkaisija. Vuora irtophjavuoka Ø 24cm leivinpaperilla ja öljyä reunat. Nosta levy vuoan pojalle ja painele taikinaa vähän reunoihinkin n. parin cm verran. Raasta marsipaani karkealla raastimella. Kuutioi omenat pienikis kuutioiksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Älä vaahdota! Kääntele omenakuutiot ja marsipaaniraaste tuorejuuston joukkoon ja kaada täyte pohjalle. Paista kakkua uuniin alaosassa 170 asteessa 45 minuuttia. Sammuta uunista virta, avaa ovi mutta anna kakun olla vielä uunissa n. 30 minuuttia. Nosta kakku huoneenlämpöön, tai jos se on jo tarpeeksi jäähtynyt, jääkaappiin. Jäähdytä peittämättömänä jääkaapissa yön yli.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos. Resepti on mulle sen verran uusi että ei ole kerennyt kokeilla vielä muilla kekseillä mutta olen ajattellut kaurakeksejä. Kaura ja omena käy mielestäni hyvin yhteen 🙂