29.9.2018
• 300 g hapanta omenaa viipaleina
• 3 kananmunaa
• 100 g martsipaania raastettuna
• 100 g sokeria
• 1 dl maitoa
• 50 g voisulaa tai öljyä
• 180 g vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjahuetta
• 2 tl vaniljasokeria
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Lisää marsipaaniraaste ja sekoitta tasaiseksi. Lisää muna-sokerivaahtoon maito, sulatettu, jäähdytetty voi (tai öljy). Vatkaa aineksia vähän sekaisin. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot ja vaniljasokeri keskenään. Lisää sitten kerralla muuhun seokseen. Vatkaa vatkaimen hitaimmalla nopeudella kaikki ainekset kunnolla sekaisin. Voitele ø 24cm irtopohjavuoka. Lado puoleet omenaviipaleista pohjalle. Kaada päälle puoleet taikinasta. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi. Sitten taas kerros omeanviipaleita ja levitä päälle loput taikinaa. Paista piirakka 180 asteessa uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia kunnes piirakka on ottanut kauniisti väriä. Koristele tomusokerilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo , kiitos 😀