Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Makeat piirakat,  Syksy Nähty 158 kertaa
 
29.09.2018
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Omena-marsipaanioiirakka


Itse käytin leivinpaperilla vuorattua suorakaiteista vuokaa 23x23cm.

• 300 g hapanta omenaa viipaleina
• 3 kananmunaa
• 100 g martsipaania raastettuna
• 100 g sokeria
• 1 dl maitoa
• 50 g voisulaa tai öljyä
• 180 g vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjahuetta
• 2 tl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Lisää marsipaaniraaste ja sekoitta tasaiseksi. Lisää muna-sokerivaahtoon maito, sulatettu, jäähdytetty voi (tai öljy). Vatkaa aineksia vähän sekaisin. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot ja vaniljasokeri keskenään. Lisää sitten kerralla muuhun seokseen. Vatkaa vatkaimen hitaimmalla nopeudella kaikki ainekset kunnolla sekaisin. Voitele ø 24cm irtopohjavuoka. Lado puoleet omenaviipaleista pohjalle. Kaada päälle puoleet taikinasta. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi. Sitten taas kerros omeanviipaleita ja levitä päälle loput taikinaa. Paista piirakka 180 asteessa uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia kunnes piirakka on ottanut kauniisti väriä. Koristele tomusokerilla.