Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Olutpikkuleivät

13.4.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_olutpikkuleivät_600x600.jpg

Kaulin taikinan suora leivinpaperoidulle uunipellille. Leikan taikinapyörällä sopivat palat ja sitten suora uuniin. Voit jättää kanelisokerit pois ja täyttää valmiit pikkuleivät suolaisella täytteellä. Siinä tapauksessa leivo isommat pikkuleivät.

• 400 g huoneenlämpöistä margariinia tai voita
• 6-7 dl vehnäjauhoja
• 2 dl olutta

Sekoita kaikki aineet notkeaksi taikinaksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa noin 20-30 minuuttia (helpompi kaulia!) Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi.  Leikkaa taikinapyörällä paloiksi tai painele siitä piparimuoteilla pikkuleipiä. Nosta pikkuleivät pöytäpinnalta ohuella metallilastalla jonka voit kastaa jauhoihin tarttumisen estämiseksi. Sekoita kaneli ja sokeri. Paina jokaisen pikkuleivän yläpuoli seokseen. Jos hankalaa, niin kaneli-sokeriseoksen voi myös ripotella pikkuleipien pinnalle kun olet nostanut ne leivinpaperoidulle pellille.
Paista 200-asteisessa uunissa  noin 10-15 minuuttia.

Kategoriat

Pikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_raejuusto_400x400.jpgSokeripullaRaejuustopiirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku

Kommentit (3)

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
21.4.2015 14:55

Ja testaukseen, hyvältä kuulostaa 🙂

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
14.4.2015 23:08

Kiitos. Kyllä voi pitäisikin olla huoneenlämpöistä. Resepti on todella vanha ja silloin laitettiin vaan reseptin aineet, valmistusohjeet ja paista uunissa. Ei mitään lämpötilojakaan 😀

Kinuskiemo
14.4.2015 22:43

Ovatpa todella kiinnostavan kuuloisia pikkuleipiä, sekä makeaan että suolaiseen tarjoiluun. Näitä pitäisi muistaa jossain vaiheessa kokeilla, että tulisi tutuksi näiden kanssa. 😉

Voi on varmaan hyvä olla huoneenlämpöistä?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa