On helpompaa tehdä struuteli suoraan leivinpaperilla vuoratule uunipellille kuin siirrellä sitä valmiina. Itse käytin Lidlin Puff Pastry -niminen ohueksi kaulittu lehtitaikina joka säilytetään jääkaapissa, ei pakastimessa. Taikina on valmiiksi kaulittu paperille. Otetaan vain pakkauksesta ja leivitetään uunipellille. Hinta 0,99€
• 10 nakkia
• 2 rkl Turun mietoa sinappia
• n. 6 kpl (Edam)juustoviipaletta
• 150 g maustekurkkuviipaleita
• 1,5-2 dl paahdettu sipulirouhetta
• kananmuna voiteluun
• päälle 20 g hienonnettu (puna)sipulia
Nosta lehtitaikinalevy leivinpaperoidulle uunipellille. Rullaa lehtitaikina auki. Kaulitse niin, että levy on noin 25 x 34 cm. Jaa taikina mielessäsi kolmeen yhtä leveään osaan. Aseta nakit taikinalevyn keskelle niin että 5 nakkia ylös ja 5 nakia niiten alle. Levitä nakkien päälle sinappia. Asettele juustoviipaleet nakkien päälle.

Sitten maustekurkkuviipaleet. Levitä kurkkuviipaleiten päälle tasaisesti pahdettu sipulirouhe. Viipaloi reunimmaiset kolmannekset kuten kuvassa ( n. 7 viiltoa) Puno pitkoa siten, että nostat vuorotellen eri puolilta taikinasuikaleen keskiosan yli. Voitele kananmunalla. Ripottele päälle hienonnettua sipulia.

Paista 210 asteessa n. 20 minuuttia kunnes struudeli on kullanruskea.
Puff Pastry – lehtitaikina Lidlista

Kinuskiemo, kiitos ja kyllä pakastetaikinakin toimii hyvin 🙂
mari-johanna kiva kuulla että sinä tykkäsit kylmänäkin 🙂