26.7.2015
pohja:
– 100 g huoneenlämpöistä voita
– 5 rkl sokeria
– 1 kananmuna
– 2 dl vehnäjauhoja
– 1 dl kaurahiutaleita
– 1 tl leivinjauhetta
täyte:
– 5 dl mustikoita
– 2 dl smetanaa (20%)
– 1 muna
– 1 dl sokeria
– 2 tl vanilja
– (2 tl tärkkelystä käytettäessä pakastemustikoita)
1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita vaahtoon kananmunat ja keskenään sekoitettu kuivat aineet. Voit käyttää sakoittamisessa taikinakoukkuja.
3. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26-27cm ) pohjalle ja reunoille.
4. Levitä mustikat pohjan päälle (sekoita pakastemustikoihin perunajauho ennen levittämistä)
5. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle.
6. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min.
7. Anna piirakan jäähtyä noin tunti ennen tarjoilemista.
8. Tarjoile vaniljakastikeen tai jäätelön kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos nalamuru. Ja käytän aina virolaista Alma Valio 20% kermaviiliä sellaisissä leivonnaisissa. Sitä löytyy Eestin kaupoista ainakin meillä JKL Lempiruoka Tallinnasta. Tai marketeistä löytyy smetanan hyllyltä Deliciest tuote Smetana 20% (sini-valkoruudullinen purki 350g) mikä on just se sama kermaviili 🙂 Koksa nämä ovat edullisiemmat kun muut smetanat.