Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Täytekakut Nähty 360 kertaa
 
21.09.2020
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIMustikkalevykakku


pohja:
• 4 kananmunaa
• 1,5 dl sokeria
• 1 dl vehnäjauhoa
• 1 dl perunajauhetta
• 1,5 tl leivinjauhetta
• n. 1 dl mehua kostutukeseen oman maun mukaan tai vaniljasokerilla maustettua maitoa

täyte:
• 200 – 250 ml mustikka-banaanihilloa *
• 1 rkl sokeria
• 2 dl kuohukermaa

päälle:
• 2 – 3 dl mustikoita

* Mustikka-banaanihillo:
Murskaa 200 g mustikoita kevyesti haarukalla. Kuori 1 banaani ja murskaa haarukalla. Kaada murskatut mustikat ja banaani kattilaan. Lisää 200 g sokeria. Purista joukkoon puolet sitruunamehua (noin 2 rkl). Kiehauta. Poista vaahto ja keitä matalalla lämmöllä 10-15 minuuttia sekoittaen. Jäähdytä.

Vatkaa kulhossa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää varovasti munavaahtoon. Kaada taikina uunipelille leivinpaperin päälle ja tasoita pinta. Paista 220-asteisen uunin keskitasolla n. 6-8 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Leikkaa kakkupohja veitsellä kahteen osaan. Laita toinen kakkupohja tarjoiluvadille, kostuta ja levitä päälle mustika-banaanihilloa ja puoleet kermavaahdosta. Laita päälle toinen kakkulevy, kostuta ja levitä loput kermavaahtoa kakun päälle. Levitä pinnalle mustikoita. Anna tekeytyä jääkaapissa n. tunti.