24.11.2017
• 350 g hienoksi raastettua porkkanaa
• 150 g voisulaa
• 1 rkl appelsiinin kuoriraastetta
• 3,5 dl vehnäjauhoja
• 1 tl ruokasoodaa
• 1 tl leivinjauhetta
• 2 dl sokeria
• 3 kananmunaa
kuorrute:
• 50 g voita
• 1 dl sokeria
• 1 rkl kaakaota
• 2 rkl smatanaa (20%)
Yhdistä porkkanaraaste, appelsiinin kuoriraaste ja voisulaa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Vatkaa taikinakulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää porkkanavoiseos ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaavi taikina ø 24cm voideltuun vuokaan ja paista 180 asteessa 40-45 minuuttia. Nosta kakku uunista ja jätä jäähtymään. Samaan aikaan valmista kuorrute. Mitta kattilaan voi ja sulata. Lisää sokeri, kaakaojauhe ja smetana. Keitä noin 1 minuutti. Jäähdytä hieman ja kaada kakun päälle. Tasoita lastalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Mehevältä näyttää! 🙂