25.2.2016
* 200 g valkoista suklaata
* 250 g mascarponea
* 30 g kuivattuja puolukkoita tai mustikkoita tai silputtuja karpaloita
* 3 rkl talkkunajauhetta
* 1 rkl Vana Tallinnan likööriä (haluttaessa)
koristelu vaihtoehdot:
– 50 g tummaa suklaata sulatettuna riittää 8 kpl koristeluun
– kaakaojauhetta (n.3 tl) riittää 8 kpl koristeluun
-saman verran (1 tl) talkkunajauhetta, kanelia ja ruokosokeria riittää 8 kpl koristeluun
Sulata suklaa syvällä lautasella vesihauteessa. Jäähdytä hieman. Lisää mascarpone ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Lisää kuivattu marjat, talkkunajauhe ja likööri, jos sitä käytät. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Muotoile seoksesta palloja. Aseta tryffelit foliolla päällystetylle tarjottimelle ja laita vielä n. 30 minuutiksi jääkaappiin koska massa pehmenee pyörityksen aikana. Koristele haluamalla tavalla. Säilytä tryffelit viileässä.
koristelu:
– kuorruta tryffelit sulatetulla suklaalla
– siivilöi pallojen päälle kaakaojauhetta
– kierittele talkunajauhe-kaneli- ja ruokosokeriseoksessa.
Säilytä tryffelit viileässä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
soja! juuri näin, talkkuna antaa makunsa mutta ei ne talkunalle maistu.