Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Syksy Nähty 498 kertaa
 
27.09.2020
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTIMarja-aronia juustokakku


pohja:
• 80 g tummaa sukaata
• 120 g mantelijauhoa

pohja:
• 400 g maustamatonta tuorejuustoa
• 70 g sokeria
• 2 tl vaniljasokeria
• 2 kananmunaa

päälle:
• 150 – 200 g marja-aronian marjoja (koriste aroniat myös käy)
• n. 3 rkl vettä
• 2 – 3 rkl sokeria
• 1 rkl maissijauhoa

Sulata suklaa ja sekoita mantelijauhoihin. Sekoita käsin kunnes saat kiintean taikinapallon. Vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Tasoita massa vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi. Nosta jääkaappiin täyteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita tuorejuusto ja sokerit vispilällä hyvin sekaisin. Lisää kananmunat yksitelleen vatkaten. Levitä seos taikinapohjan päälle. Paista 160-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia.

Keitä vettä, marjoja ja sokeria 2–3 minuuttia. Lisää maissijauho, sekoita ja anna hetken kiehahtaa. Jäähdytä heiman ja kaada kiisseli täyteen päälle ja tasoita. Nosta kakku jääkaaapppiin. Anna jähmettyä muutama tuntia tai seuraavaan päivään.