27.9.2020
• 80 g tummaa sukaata
• 120 g mantelijauhoa
pohja:
• 400 g maustamatonta tuorejuustoa
• 70 g sokeria
• 2 tl vaniljasokeria
• 2 kananmunaa
päälle:
• 150 – 200 g marja-aronian marjoja (koriste aroniat myös käy)
• n. 3 rkl vettä
• 2 – 3 rkl sokeria
• 1 rkl maissijauhoa
Sulata suklaa ja sekoita mantelijauhoihin. Sekoita käsin kunnes saat kiintean taikinapallon. Vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Tasoita massa vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi. Nosta jääkaappiin täyteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita tuorejuusto ja sokerit vispilällä hyvin sekaisin. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Levitä seos taikinapohjan päälle. Paista 160-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia.
Keitä vettä, marjoja ja sokeria 2–3 minuuttia. Lisää maissijauho, sekoita ja anna hetken kiehahtaa. Jäähdytä hieman ja kaada kiisseli täyteen päälle ja tasoita. Nosta kakku jääkaappiin. Anna jähmettyä muutama tuntia tai seuraavaan päivään.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä