Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Mansikkakakku pinaatti – sokerikakkupohjalla

Leipomo: Sokeripulla
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_IMG_9588_600x600.jpg

Saat gluteenittoman kakun kun käytät riisijauhoja.

Mansikoita menee n. 500 g 

pohja:
• 100 g tuoretta (baby)pinaattia
• 1 dl rypsiöljyä
• 3 munaa
• 1 dl sokeria
• 3 rkl sitruunamehua
• hyppysellinen suolaa
• 150 g vehnäjauhoja (tai riisijauhoja)
• 1,5 tl leivinjauhetta
 
täyte:
• 300 g mansikan tuorehillao 
• 3 dl kuohukermaa
• 4 rkl sokeria
• 250 g kreikkalaista jogurttia 
• 1 tl vaniljauutetta
 
koristeluun: 
• noin  10 mansikkaa
• 100 g pistaasipähkinöitä rouhittuna
 
Mittaa pinaatti ja öljy kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella hyvin tasaiseksi soseeksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja pinaattisose ja suola varovasti sekoittaen. 
Sekoittaa vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi   taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina ø 22 cm kakkuvuokaan ja siirrä kakku varovasti 180-asteiseen uuniin.  Kypsennä kakkupohjaa uunin alatasolla 20 – 25 minuuttia.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää jogurtti, sokerit ja vaniljauute. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.
 
 
Sivele kakkupohjalle puolet hillosta. Anna vetäytyä n. 5 minuuttia. Lusikoi päälle n. 1/3 kerma-jogurttiseoksesta. Tasoita. Nosta päälle toinen kakkulevy. Sivele kakkupohjalle loput hillosta ja anna taas vetäytyä n. 5 minuuttia. Levitä kakun päälle ja reunoille loppu kerma-jogurttiseos. Suojaa kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.Peitä reunat pähkinärouheella ja laita koristeeksi tuoreita mansikoita.
 
 
 
Gluteeniton

Ainesosat:

Mansikka

Kategoriat:

KesäTäytekakut
- Helppo 2

Kommentit (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa