Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Kesä,  Täytekakut Nähty 525 kertaa
 
22.06.2019
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

LUKIJAN RESEPTIMansikkakakku pinaatti – sokerikakkupohjalla


Saat gluteenittoman kakun kun käytät riisijauhoja.

Mansikoita menee n. 500 g 

pohja:
• 100 g tuoretta (baby)pinaattia
• 1 dl rypsiöljyä
• 3 munaa
• 1 dl sokeria
• 3 spl sitruunamehua
• hyppysellinen suolaa
• 150 g vehnäjauhoja (tai riisijauhoja)
• 1,5 tl leivinjauhetta
 
täyte:
• 300 g mansikan tuorehillao 
• 3 dl kuohukermaa
• 4 rkl sokeria
• 250 g kreikkalaista jogurttia 
• 1 tl vaniljauutetta
 
koristeluun: 
• noin  10 mansikkaa
• 100 g pistaasipähkinöitä rouhittuna
 
Mittaa pinaatti ja öljy kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella hyvin tasaiseksi soseeksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja pinaattisose ja suola varovasti sekoittaen. 
Sekoittaa vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi   taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina ø 22 cm kakkuvuokaan ja siirrä kakku varovasti 180-asteiseen uuniin.  Kypsennä kakkupohjaa uunin alatasolla 20 – 25 minuuttia.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää jogurtti, sokerit ja vaniljauute. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.
 
 
Sivele kakkupohjalle puolet hillosta. Anna vetäytyä n. 5 minuuttia. Lusikoi päälle n. 1/3 kerma-jogurttiseoksesta. Tasoita. Nosta päälle toinen kakkulevy. Sivele kakkupohjalle loput hillosta ja anna taas vetäytyä n. 5 minuuttia. Levitä kakun päälle ja reunoille loppu kerma-jogurttiseos. Peitä reunat pähkinärouheella ja laita koristeeksi tuoreita mansikoita.