Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Mansikkakakku pinaatti – sokerikakkupohjalla

22.6.2019

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_IMG_9588_600x600.jpg

Saat gluteenittoman kakun kun käytät riisijauhoja.

Mansikoita menee n. 500 g 

pohja:
• 100 g tuoretta (baby)pinaattia
• 1 dl rypsiöljyä
• 3 munaa
• 1 dl sokeria
• 3 rkl sitruunamehua
• hyppysellinen suolaa
• 150 g vehnäjauhoja (tai riisijauhoja)
• 1,5 tl leivinjauhetta
 
täyte:
• 300 g mansikan tuorehillao 
• 3 dl kuohukermaa
• 4 rkl sokeria
• 250 g kreikkalaista jogurttia 
• 1 tl vaniljauutetta
 
koristeluun: 
• noin  10 mansikkaa
• 100 g pistaasipähkinöitä rouhittuna
 
Mittaa pinaatti ja öljy kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella hyvin tasaiseksi soseeksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja pinaattisose ja suola varovasti sekoittaen. 
Sekoittaa vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi   taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina ø 22 cm kakkuvuokaan ja siirrä kakku varovasti 180-asteiseen uuniin.  Kypsennä kakkupohjaa uunin alatasolla 20 – 25 minuuttia.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää jogurtti, sokerit ja vaniljauute. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.
 
 
Sivele kakkupohjalle puolet hillosta. Anna vetäytyä n. 5 minuuttia. Lusikoi päälle n. 1/3 kerma-jogurttiseoksesta. Tasoita. Nosta päälle toinen kakkulevy. Sivele kakkupohjalle loput hillosta ja anna taas vetäytyä n. 5 minuuttia. Levitä kakun päälle ja reunoille loppu kerma-jogurttiseos. Suojaa kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.Peitä reunat pähkinärouheella ja laita koristeeksi tuoreita mansikoita.
 
 
 

Ainesosat

Mansikka

Erityisruokavaliot

Gluteeniton

Kategoriat

KesäTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (2)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
27.6.2019 17:09

Kiitos, Kinuskiemo. Suolan määrä lisätty 🙂

Kinuskiemo
27.6.2019 15:21

Nyt ei leivotakaan mansikkakakkua ihan tavallisen kaavan mukaan! Tässä mansikka ja pinaatti ovat löytäneet toisensa kiinnostavalla tavalla. Tuloksena värikäs punavihreä kakkukomistus. Pähkinät sopivat maukkaasti koristamaan reunoja. Soma kakku, tarjoilupöydän mielenkiintoinen houkutus! 🙂

Oliko sinulla kakkupohjan suolalle jokin tietty määrä?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa