13.1.2015
pohja:
♦ 100 g huoneenlämpöistä voita/margariinia
♦ 2 dl sokeria
♦ 2 kananmunaa
♦ 2 suurta banaania
♦ 3 dl vehnäjauhoja
♦ 2 rkl kaakaota
♦ 1 tl leivinjauhetta
♦ 0,5 tl ruokasoodaa
♦ 0,5 dl maitoa
kuorrute:
♦ 1 dl (tomu)sokeria
♦ 1,5 dl maapähkinävoita
♦ 75 g voita
♦ 0,5 dl maitoa
koristeluun:
♦ suolapähkinöitä
♦ raastettua suklaata/kookoshiutaleita
Vaahdota sokeri ja voi. Lisää munat yksitellen joukkoon koko ajan hyvin vatkaten. Murskaa banaanit haarukalla. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon banaanisose, jauhoseos ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun n. 23x23cm vuokaan. Paista 170 asteessa n. 40 min.
Mittaa kuorruteaineet kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneelle kakulle ja koristele.
VINKKI! Jos täytettä jää niin sitä voi käyttää paahtoleivälle banaaniviipaleiten kerä, njammm…
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos, Kinuskiemo 🙂