6.8.2017
• 200 g kuivattuja luumuja
• 150 ml mustaherukka likööriä (voi käyttää vettä, kahvia, teetä …)
laita luumut likööriin likoon n. 2 tunniksi
• 200 g vehnäjauhoja
• 100 g huoneenlämpöista voita
• 25 g sokeria
• 30 g hienonnettuja maa-tai hasselpähkinötä
• 1 kananmunavalkuainen, keltuainen menee täytteeseen
• 2 rkl maitoa
vaivaa kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikinasta niin iso pyöreä levy, että se ulottuu 22 – 23 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle ja 4 cm reunoille. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan. Levitä valutetut luumut pohjale.
• 200 g raejuustoa
• 3 kananmunaa
• 60 g sokeria
• 10 g vaniljasokeria
sekoita aineet keskenään, kaada moinitoimikoneeseen tai käytä sauvasekoitinta ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte luumujen päälle, paista uunin alimmalla tasolla 40 -45 minuutin ajan, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kauniin ruskea. Jäähdytä ja sirottele päälle tomusokeria.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Apukissa & Kinuskiema, kiitos! Tuoerilla luumuilla tulee myös hyvää. Luumut puolitetaan ja ladotaan pohjalle leikkauspinta alaspäin.