Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Makeat piirakat,  Syksy Nähty 764 kertaa
 
14.08.2019
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTILuumu-rahkapiirakka


Henkilökohtainen mielipite: piirakka on paras jääkaappikylmänä :)

pohja:
• 4 dl kaurahiutaleita
• 1½ dl vehnäjauhoja 
• 150 g voita
• ( 0,5 tl suolaa kun voi on suolaton)
• 1½ dl sokeria
• 2 rkl vettä
 
täyte: 
• 500 g luumuja
• 2 munaa 
• 1½ dl sokeria 
• 250 g maitorahkaa
• ½ dl mannasuurimoita 
• 2½ dl perunajauhoja
• ½ sitruunan mehu n. ½ dl
 
Nypi kaurahiutaleet, vehnäjauhot, paloiteltu kylmä voi, sokeri ja suola kulhossa. Lisää vesi. Sekoita taikina-ainekset  huolellisesti, mutta älä vaivaa liikaa. Laita taikina jääkaappiin puolen tunnin ajaksi. 
 
Vuoraa irtopohjavuoka (ø 23-24 cm) leivinpaperilla niin, että vuoraat erikseen pohjan ja seinät. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Puolita luumut ja poista kivet. Asettele luumunpuolikkaat pohjalle laikkauspinta alle päin.
 
Vaahdota valkuaiset tukevaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään keltuaiset, sokeri, mannasuurimot, maitorahka, perunajauho ja sitruunanmehu. Lisää valkuaisvaahto varovaisesti  joukkoon. Kaada täyte luumujen päälle ja koputtele muutaman kerran pöytää vasten pinta tasaiseksi. Laita iso pala foliota vuoan alle ja taittele reunat vuoan ympärille, sillä vuoasta saattaa tihkua rasvaa. Paista piirakkaa n. tunti 175-asteisen uunin alimmalla tasolla.