Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Pehmeät laskiaispullat

5.2.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_IMG_2690_600x600.jpg

taikina:
* 3 dl piimä
* 100 g meijerivoita
* 25 g hiivaa
* 0,5 tl suolaa
* 3 rkl sokeria
* 7-8 dl vehnäjauhoja
* 1 tl kardemummaa
* (raesokeria)
* 1 kananmuna voiteluun

täyte:
* 2 dl kuohukermaa
* 2rkl sokeria
* hilloa oman maun mukaan

Sulata voi. Mitta piimä pieneen kattilaan ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon lisää sokeri ja sekoita keskenään. Lisää haalea piimä, suola ja kardemumma. Sekoita joukkoon noin puolet vehnäjauhoista ja vatkaa hetki. Lisää voisula ja loput jauhot vähitellen käsin vaivaten. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Taikina on valmis kun se irtoaa käsistä ja kulhon reunasta. Jos käytät yleiskonetta niin anna yleiskoneen vaivata taikinaa n. 10 minuuttia. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan 45 minuttiksi. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 12-14 palaan ja pyöritä paloista pyöreitä pullia (pullaa pyöritellään kämmenen sisällä pöytää vasten, näin saadaan pullalle tasainen pohja ja oikea muoto). Kohota. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle halutessasi raesokeria. Paista laskiasipullia 200 – 220 asteisen uunin keskitasolla 12-15 min. Jäähdytä ritilällä.
Leikkaa pullasta hattu. Koverra jokaisesta pullasta vähän sisustaa lusikalla ja täytä kolot hillolla. Pursota kermavaahtoa pullalle ja laita hattu päälle. Ripotella pullien päälle vielä tomusokeria.

!!! Samasta taikinasta leivoin rusinapullia. Mutta sitten lisäsin taikinaan 1dl sokeria. Ja kourallisen rusinoita.
IMG_2693

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Pullat, munkit ja donitsit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (2)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
5.2.2016 12:59

Kiitos mari-johanna! Suosittelen lämpimästi! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
5.2.2016 07:31

Uudenlainen pullataikina! En ole koskaan kuullut tehtävän taikinaa piimään. Varmasti ihan kokeilun arvoinen juttu. Sen verran maukkaan näköiset pullat olet pyöräyttänyt! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa