10.11.2017
• 500 g hienoksi raastettua kurpitsaa
• 2 dl piimää
• 2 kananmunaa
• 4-6 dl vehnäjauhoja (määrä riippuu siitä miten mehukas kurpitsa on)
• 1 tl ruokasoodaa
• 2 rkl sokeria
• ripaus suolaa
• vähän sitruunakuoriraastetta
• rypsiöljyä paistamiseen
pinnalle:
• vaahterasiirappia ja pähkinärouhetta
Kuori kurpitsa pienellä, tukevalla hedelmäveitsellä. Raasta sitten raastinraudan hienolla terällä. Lisää piimää. Riko munat pieneen kulhoon ja vatkaa ne ronskisti haarukalla. Lisää kurpitsaraasteeseen. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää kurpitsaseokseen. Sekoita lusikalla tai kauhalla tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja. (Itse käytin tässä reseptissä myskikurpitsaa ja 4 dl vehnäjauhoja)
Paista taikinasta pieniä pannukakkuja esimerkiksi blinipannulla tai lettupannulla. Älä paista aivan kuumimmalla teholla, jotta taikina saa kypsyä rauhassa palamatta pinnalta. Tarjoa esim. vaahterasiirapin ja pähkinöiden kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo, kiitos kun maistui ☺ en ole kokeillut porkkanalla mutta hyvää idea, kiitti.