Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Kurpitsaleipä

5.11.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kõrvitsasai_600x600.jpg
  •  

– 400 g kurpitsaa
– 100g voisulaa
– 125 ml maitoa
– 0,5 kg vehnäjauhoja
– 75-100 g sokeria
– 1 tl suolaa
– 25 g hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
– 1/2 sitruunan- tai apelsiinin kuoriraaste

Kuori ja pilko kurpitsa. Kuumenna kattilassa vettä ja höyrytä kurpitsapalat kypsiksi noin 20 minuuttia (käytä höyrytystelinetta) Siirrää kurpitsapalat kulhoon ja anna hetki jäähtyä. Soseuta sauvasekoitimella. Lisää voisula ja kylmä maito. Soseen täyttyy ollaa kädenlämpöinen. Lisää sitruunan- tai apelsiinin kuoriraaste.

Sekoita isossa kulhossa keskenään vehnäjauho, suola ja kuivahiiva. Kun käytät tavallista hiivaa niin murenna se pienen astiaan, lisää hieman kurpitsasosetta ja sekoita , kunnes hiiva liukenee. Yhdistä kurpitsaseos ja jauhot, lisää hiivaseos. Vaivaa taikina vatkaimen taikinakoukuilla tasaiseksi. Taikinasta tulee löysä mutta kimmoisa. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi ( 1-1,5 tuntia) Pyörittele taikinaa kulhossaan ja kumoa leipävuokaan (pohja 10 x 29 cm )

Anna kohota liinan alla 10-15 minuuttia. Paista leipää 200-asteisen uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Leipä on valmis, kun se on saanut kivasti väriä pintaan ja kumisee koputellessa. Kumoa hieman jäähtynet leipä vuoasta ritilälle liinan alle jäähtymään.

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (4)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
12.11.2017 21:16

Irzu, kiitos. Käytin myskikurpitsaa, on se vähän kirkkaampaa kuin tavallinen 🙂

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
12.11.2017 20:55

On kyllä kauniin värinen! 🙂

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
6.11.2017 15:05

Kinuskiemo, kiitos. Leipä se on. Käytin myskikurpitsaa, siitä ehkä se kaunis väri. Itse vähensin sokerinmäärää 50g asti ja syön samalla tavalla kun ranskanleipää eli voilla js juustolla 🙂

Kinuskiemo
6.11.2017 14:37

Onpa kaunista, ihanan keltaista leipää! Melkein kuin kakkua. Nimessä on ”leipä”, mutta onko maku kuitenkin vähän kakkumainen? Hauskan kuuloinen resepti. Kiva jännitysmomentti lopussa on kuulostella, kumiseeko se leipä koputellessa! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa