5.11.2017
– 400 g kurpitsaa
– 100g voisulaa
– 125 ml maitoa
– 0,5 kg vehnäjauhoja
– 75-100 g sokeria
– 1 tl suolaa
– 25 g hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
– 1/2 sitruunan- tai apelsiinin kuoriraaste
Kuori ja pilko kurpitsa. Kuumenna kattilassa vettä ja höyrytä kurpitsapalat kypsiksi noin 20 minuuttia (käytä höyrytystelinetta) Siirrää kurpitsapalat kulhoon ja anna hetki jäähtyä. Soseuta sauvasekoitimella. Lisää voisula ja kylmä maito. Soseen täyttyy ollaa kädenlämpöinen. Lisää sitruunan- tai apelsiinin kuoriraaste.
Sekoita isossa kulhossa keskenään vehnäjauho, suola ja kuivahiiva. Kun käytät tavallista hiivaa niin murenna se pienen astiaan, lisää hieman kurpitsasosetta ja sekoita , kunnes hiiva liukenee. Yhdistä kurpitsaseos ja jauhot, lisää hiivaseos. Vaivaa taikina vatkaimen taikinakoukuilla tasaiseksi. Taikinasta tulee löysä mutta kimmoisa. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi ( 1-1,5 tuntia) Pyörittele taikinaa kulhossaan ja kumoa leipävuokaan (pohja 10 x 29 cm )
Anna kohota liinan alla 10-15 minuuttia. Paista leipää 200-asteisen uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Leipä on valmis, kun se on saanut kivasti väriä pintaan ja kumisee koputellessa. Kumoa hieman jäähtynet leipä vuoasta ritilälle liinan alle jäähtymään.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Irzu, kiitos. Käytin myskikurpitsaa, on se vähän kirkkaampaa kuin tavallinen 🙂