Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Kurpitsa kahvikakku

23.9.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_keeks-1-1-1_600x600.jpg

250 g voita
4 1/4 dl sokeria
4 kpl munaa
450 g paloiteltua kurpitsaa
½ dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
8 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
1/4 tl inkivääriä
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
kuorrute
100 g voita
1 1/4 dl fariinisokeria
2 rkl maitoa / kermaa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kuumenna kurpitsapaloja kattilassa kunnes niistä irtoaa nestettä. Hauduta ne pehmeiksi ja soseuta ne sitten. Sekoita kurpitsasose, maito ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita jauhot, mausteet, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja sekoita jauhoseos ja kurpitsasose vuorotellen sokeri-voivaahtoon. Kaada
taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 200°C:ssa 55 minuuttia.
Sulata ja ruskista voi, lisää fariinisokeri ja maito. Kuumenna sekoittaen n. 2 minuuttia, nosta liedeltä. Anna jäähtyä hetki ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle.

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

HalloweenKahvikakutSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (4)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
29.9.2017 21:24

Kinuskiemo, kiitos kommentista. 2l vuoka riittää. Mutta reseptin olen saanut 11 v sitten kaveriltani ja nyt jään vastauksen velkaan, miksi reseptissa käytetään soodaa vaikka siellä ei ole mitään hapanta. Olen vaan aina näin leiponut eikä keskittynyt asiaan 😀 Ja olen satavarma että soodan voi jättää pois ja käyttää pelkästään leivinjauhetta.

Kinuskiemo
29.9.2017 14:34

Totta kai tästä tulee mehevä mausteinen kakku! 🙂 Kuorrutus vielä kruunaa ja varmistaa maun. Syksyn mittaan tätä on kiva kokeilla, kun kurpitsa houkuttelee kaupan vihannestiskeillä. Ja kun isompi määrä herkuttelijoita on tulossa koolle. Tai voisi kakun varmasti tehdä myös pakkaseen odottamaan vieraita? Riittääkö 2 litran vuoka?
Osaatko sanoa, voisiko myös leivinjauhe toimia tässä soodan tilalla? Mukana ei ole kuitenkaan mitään hapanta.

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
27.9.2017 22:47

maris, kiitos. Kurpitsansiemenet on paahdettu uunissa.

maris
Kinuskileipomo maris
27.9.2017 17:51

Voi että, tämä on varmasti ihanaa! Ja tuo kuorrute on varmasti ihan extrahyvää. 😋
Onpa siinä lautasella myös kauniisti paahtuneita kurpitsansiemeniä. Paahdatko muuten ne uunissa vai pannulla?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa