Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Halloween,  Kahvikakut,  Kekritempaus,  Syksy Nähty 1126 kertaa
 
23.09.2017
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIKurpitsa kahvikakku


250 g voita
4 1/4 dl sokeria
4 kpl munaa
450 g paloiteltua kurpitsaa
½ dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
8 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
1/4 tl inkivääriä
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
kuorrute
100 g voita
1 1/4 dl fariinisokeria
2 rkl maitoa / kermaa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kuumenna kurpitsapaloja kattilassa kunnes niistä irtoaa nestettä. Hauduta ne pehmeiksi ja soseuta ne sitten. Sekoita kurpitsasose, maito ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita jauhot, mausteet, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja sekoita jauhoseos ja kurpitsasose vuorotellen sokeri-voivaahtoon. Kaada
taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 200°C:ssa 55 minuuttia.
Sulata ja ruskista voi, lisää fariinisokeri ja maito. Kuumenna sekoittaen n. 2 minuuttia, nosta liedeltä. Anna jäähtyä hetki ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle.