23.9.2017
250 g voita
4 1/4 dl sokeria
4 kpl munaa
450 g paloiteltua kurpitsaa
½ dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
8 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
1/4 tl inkivääriä
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
kuorrute
100 g voita
1 1/4 dl fariinisokeria
2 rkl maitoa / kermaa
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kuumenna kurpitsapaloja kattilassa kunnes niistä irtoaa nestettä. Hauduta ne pehmeiksi ja soseuta ne sitten. Sekoita kurpitsasose, maito ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita jauhot, mausteet, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja sekoita jauhoseos ja kurpitsasose vuorotellen sokeri-voivaahtoon. Kaada
taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 200°C:ssa 55 minuuttia.
Sulata ja ruskista voi, lisää fariinisokeri ja maito. Kuumenna sekoittaen n. 2 minuuttia, nosta liedeltä. Anna jäähtyä hetki ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo, kiitos kommentista. 2l vuoka riittää. Mutta reseptin olen saanut 11 v sitten kaveriltani ja nyt jään vastauksen velkaan, miksi reseptissa käytetään soodaa vaikka siellä ei ole mitään hapanta. Olen vaan aina näin leiponut eikä keskittynyt asiaan 😀 Ja olen satavarma että soodan voi jättää pois ja käyttää pelkästään leivinjauhetta.