29.9.2017
• 180 g voita
• 2 kananmunaa
• 180 g sokeria
• 250 g vehnäjauhoja (n. 4 dl)
• 1 tl leivinjauhetta
• ripaus suolaa kun käytät suolatonta voita
• 2 dl piimää
• 300 g (pakaste)vadelmia
• 100 g kookoshiutaleita
Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon piimä. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää munavaahtoon piimä-voiseos, jauhot sekä kookoshiutaleet. Sekoita. Lopuksi lisää vadelmat* Sekoita. Kaada taikina n.29 x 12cm voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan. Paista uunin alimmaisella tasolla 180-asteessa 45-50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kun tikkuun ei jää yhtään taikinaa, on kakku valmis. Anna jäähtyä hetki ja sirottele päälle tomusokeria.
*pakastevadelmia ei tarvii sulattaa. Lisää ne heti taikinaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
maris, kiitos kommentista ja vinkista kookoksen ystäville 🙂