14.11.2016
pohja:
• 350 g digestivekeksejä
• 100 g voisulaa
• 200 g kirsikkahilloa
täyte:
• 600 g huoneenlämpöistä, maustamatonta tuorejuustoa
• 2,5 dl sokeria
• 4 kananmunaa
• (n.10 tippaa karvasmanteliuutetta)
päälle:
• 400 g kirsikoita (myös kivettomat säilykekirsikat käy)
• 2 dl punaherukkahyytelöä
TAI
• 2 dl vettä tai säilykekirsikoiden lientä
• 1 dl hyytelösokeria
1. Murusta keksit ja sekoita ne voisulaan. Painele keksimurska irtoreunavuoan, ø noin 22-24cm pohjalle. Laita viileään noin puoleksi tunniksi. Levitä kirsikkahillo kakkupohjalle.
2. Säädä uuni 150°C. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. (mausta karvasmantelilla)
3. Levitä täyte kakkupohjalle. Paista uunissa 45-50 minuuttia, kunnes täyte on reunoista kiinteää, mutta keskeltä vielä pehmeää. Säädä uuni pois päältä, jätä luukku raolleen ja anna kakun tekeytyä uunissa vielä noin tunti.
4. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä. Laita viileään. Poista kirsikoista kivet. Sulata punaherukkahyytelö. Sekoita kirsikat ja hyytelö kulhossa, anna jäähtyä hetki. Levitä kirsikat kakun päälle ja laita viileään vielä noin puoleksi tunniksi.
TAI jos punaherukkahyytelöa ei löytyy, lado valutettu säilykekirsikat kakun päälle. Kiehauta kattilassa 2 dl kirsikoiden lientä ja lisää siihen 1 dl hyytelösokeria koko aja sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kattile liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Levitä liemi lusikalla marjojen päälle.
!!! Jos kakkuun menee tuoreet kirsikat niin hyytelö keitetään vedestä ja hyytelösokerista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä