Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Muuta makeaa,  Täytteet Nähty 235 kertaa
 
15.08.2019
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKirsikka-amarettohillo


• 1 kg kirsikoita
• 1 dl vettä tai kirsikoiden kivistä keitettyä    mehua
• 500 g hillosokeria
• 1/2 dl Amaretto likööriä
• 100 g mantelilastuja
 
Poista kirsikoista kivet ja laita kirsikat veden kanssa kattilaan*
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää hillosokeri joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Poista pinnalle nouseva vaahto. Lisää mandlilikööri ja mantelilastut, sekoita varovasti ja nostaa kattila liedeltä. Nostele hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluiten viileässä. Kirsikkahillo hyytyy käyttökelpoiseksi noin vuorokaudessa.

* poistin kivet jäähtyneestä hillosta kumihanskalla suojatulla kädellä . Sitten kuumensin taas hillon ja purkitin.