KinuskikissaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Kirsikka-amarettohillo

15.8.2019

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kirsimoos_600x600.jpg
• 1 kg kirsikoita
• 1 dl vettä tai kirsikoiden kivistä keitettyä    mehua
• 500 g hillosokeria
• 1/2 dl Amaretto likööriä
• 100 g mantelilastuja
 
Poista kirsikoista kivet ja laita kirsikat veden kanssa kattilaan*
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää hillosokeri joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Poista pinnalle nouseva vaahto. Lisää mandlilikööri ja mantelilastut, sekoita varovasti ja nostaa kattila liedeltä. Nostele hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluiten viileässä. Kirsikkahillo hyytyy käyttökelpoiseksi noin vuorokaudessa.

* poistin kivet jäähtyneestä hillosta kumihanskalla suojatulla kädellä . Sitten kuumensin taas hillon ja purkitin.

Kategoriat

Muuta makeaaTäytteet

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

Kommentit (2)

Lissy
17.8.2019 22:21

Kinuskiemo, kiitos 😀

Kinuskiemo
17.8.2019 14:42

Näyttää ja kuulostaa ihan parhaalta hillolta. Kyllä Amaretto osaa taikoa maun! Tässä kirsikkahillon pariksi on päässyt maukas ja houkutteleva lätty. Tämä herkkuannos katoaa lautaselta tuota pikaa parempiin suihin. Namskis! 😊

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/myllynparas-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa