Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Voileipäkakut Nähty 570 kertaa
 
31.03.2019
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIKerrosvoileipäkakku maustekala,- herne- ja munavoitäytteellä


pohja:
• 200 g ruisleipä
• 75 g voisulaa
• 0,5 tl valkosipulijauhetta
 
munavoi:
• 5 kovaksi keitettyä kananmunaa
• 100 g huoneenlämpöistä voita
• suolaa jos voi on suolaton
• hieman majoneesia
 
hernetahna:
• 300 g pakasteherneitä
• 100 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
• rapsiöljyä
• 0,5 dl tilliä hienonnettuna
 
maustekalatäyte:
• 200 g raejuustoa
• 2 dl kuohukermaa
• 3 liivatelehteä
• 100-150 g maustekalafileeta
• 1 dl kevätsipulia hienonnettuna
• 1 rkl sitruunanmehu
• (suolaa)
 
koristeluun:
maustekalafileeta, keitetty kannamunaa, ruohosipulia …
 
 
– Hienonna ruisleipä monitoimikoneessa. Lisää valkosipulijauhe ja sekoita leivänmurujen joukkoon voisula. Painele leipäseos leivinpaperilla vuoratuun irtopohjavuoan (Ø n. 22 cm) pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin kunnes valmistat munavoin.
– Hienonna jäähtyneet kananmunat. Ripota päälle suola jos voi on suolaton. Lisää munat huoneenlämpöiseen voihin. Sekoita tasaiseksi. Jos munavoi tuntuu liian paksulta voit  halutessasi lisätä hieman majoneesia. Levitä munavoi tasaisesti leipäkerroksen päälle. Laita vuoka jääkaappiin kunnes valmistat hernetahnan.
– Kaada kattilaan vettä ja lisää hieman suolaa. Lisää herneet kiehuvaan veteen ja keitä 3 – 5 minuuttia. Valuta herneet ja jäähdytä kylmän veden alla. Lisää tuorejuusto ja hienonnettu tilli ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä hernetahna tasaisesti munavoikerroksen päälle. Laita vuoka jääkaappiin kunnes valmistat maustekalatäytteen.

– Vaahdota kerma. Lisää raejuusto (voit hienontaa raejuuston jos halaut hienomman täytteen), suikaloitu maustekalafileet ja kevätsipuli. Mausta sitruunanmehulla ja tarvittaessa suolalla. Pane liivatelehdet noin viideksi minuutiksi kylmään veteen likoamaan. Lämmitä pienessä kattilassa vähän maitoa n. 0,5 dl  Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumennettuun maitoon. Lisää n. 2 rkl maustekalatäytettä, sekoita ja lisää seos maustekalatäytteeseen. Sekoita tasaiseksi ja levitä tasaisesti hernetahnakerroksen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa n 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kakku oman mielen mukaan!