15.6.2015
♦ 5 kpl pieniä torttutaikinalevyjä
♦ 10-12 kpl sarvimuottejä
täyte:
♦ 200 g Valio maustettu rahka-vanilja
♦ 4 dl kuohuermaa
♦ 2 rkl sokeria
♦ 2 rkl vaniljakreemijauhetta
♦ 1 dl rusinoita
Ota torttutaikinalevyjä sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista. Kaulitse torttutaikinalevyt pituussuunnassa niin, että yksi levy on noin 25-30 cm pitkä. Leikkaa kahtia leveys suunnasta. Puolikkaat leikataan suikaleiksi. Voitele kananmunalla nauhojen toinen reuna. Kieritä nauha tötterön ympärille aloittaen ohuemmasta päästä.
Laita uunipellille jättäen nauhan häntä sarven alle. Paista uunissa 225 asteessa noin 15-30 minuuttia tai kunnes sarvet näyttävät kypsiltä (riippuu uunin tehosta) Anna jäähtyä n. puoli tuntia. Poista tötterömuotit varovasti, pyörittäen.
Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri ja vaniljakreemijauhe rahkan joukkoon ja lisää seos kermavaahtoon. Lisä rusinat ja sekoita kevyesti. Pursota jäähtyneiden sarvien sisään kerma-rahkatäyte.
Sihtaa päälle vielä tomusokeria.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Meillä koulussa tehtiin laskiaispullia tähän tyyliin. Herkullisen oloinen ohje tämä: tuo Valion vaniljarahka on niiiiiin hyvää, eikä torttutaikinalla voi koskaan mennä pieleen! 😛