Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat Nähty 821 kertaa
 
25.07.2019
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIKarviaispiirakka


pohja:
• 160 g vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• hyppysellinen suolaa (kun voi on suolaton)
• 100 g sulatettua ja jäähdytettyä voita
• 2 rkl ranskankermaa
• karviaismarjoja n. ½ litraa
 
täyte:
• 1 muna 
• 200 g ranskankermaa
• 200 g sokeria
• 6 rkl vehnäjauhoja
 
Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi taikinakulhoon. Lisää suola ja sekoita. Sekoita voisula ja ranskankerma tasaiseksi toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos ja painele tasaiseksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin  30 minuutiksi.
 
Vatka muna, lisää ranskankerma ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja lisää vehnäjauho kolmessa erässä samalla täytettä sekoittaen. 
 
Vuoraa (irtopohja)vuoka ø 24 cm, leivinpaperilla tai voitele vuoka ja  painele taikina vuoan pohjalle ja n. 2 cm ylös reunoille. Levitä pohjan päälle tiheästi karviaiset joista on nypitty kuivat kannat ja kaada  päälle täyte.
 

Paista piirakkaa uunin alatasolla 180 asteessa noin 45 minuuttia. Piirakka on parhaimmillaan jääkaappikylmänä (makuasia)