pohja:
• 160 g vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• hyppysellinen suolaa (kun voi on suolaton)
• 100 g sulatettua ja jäähdytettyä voita
• 2 rkl ranskankermaa
• karviaismarjoja n. ½ litraa
täyte:
• 1 muna
• 200 g ranskankermaa
• 200 g sokeria
• 6 rkl vehnäjauhoja
Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi taikinakulhoon. Lisää suola ja sekoita. Sekoita voisula ja ranskankerma tasaiseksi toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos ja painele tasaiseksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
Vatka muna, lisää ranskankerma ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja lisää vehnäjauho kolmessa erässä samalla täytettä sekoittaen.
Vuoraa (irtopohja)vuoka ø 24 cm, leivinpaperilla tai voitele vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja n. 2 cm ylös reunoille. Levitä pohjan päälle tiheästi karviaiset joista on nypitty kuivat kannat ja kaada päälle täyte.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 180 asteessa noin 45 minuuttia. Piirakka on parhaimmillaan jääkaappikylmänä (makuasia)

Kinuskiemo, kiitos! Kyllä vuoka on 24 cm, lisäsin ohjeeseen. Karviaisia onneksi löytyy naapurin pihasta kuka itse onneksi ei niistä välitä 😀