8.8.2016
pohja:
♦ 100 g voita
♦ 50 g juustoraastetta
♦ 150 g vehnäjauhoja
♦ 2 rkl kylmää vettä
♦ n. 0,5 tl soolaa (riippuu juuston suolapitoisuudesta )
täidis:
♦ 400 g kantarelleja
♦ palainen voita (n. 50g)
♦ 2 dl ruokakermaa
♦ 3 kananmunaa
♦ 100 g juustoraastetta
♦ 1 hienonnettu porru tai sipuli
♦ maun mukaan suolaa ja mustapippuria
Valmista pohja nyppimällä voi murumaiseksi seokseksi jauhon ja juustoraasten kanssa. Lisää kylmä vesi. Vaiva taikinaa tasaisksi mutta vältä vaivaamasta taikinaa turhaan. Taputtele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna tarvittaessa. Pistä haarukalla pohjaan reikiä. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Puhdista sienet ja paloittele suuremmat sienet pienemmiksi. Paista sieniä kuivassa pannussa kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Lisä voi ja hinonnettu porru/sipuli ja kuullota vielä hetken. Levitä sieni-sipuliseos pohjalle. Sekoita kulhossa kerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä noin 200-asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä